Promotion
Hotels and delicacies
Your apiary. Belovodsky district
Severodonetsk, street Novikova, 15a, mn "Kalyna"
Severodonetsk, b-r Druzhby Narodiv, 43, mn "Sumchanka"
m. Rubizhne, st. Mendeleeva, 37, mn "Forest Tale"
Rubizhne, st. Vladimirskaya, 39, mn "Izyuminka".
Confectionery shop "Courage"
Contact information: Luhansk region, Lysychansk, street Peace, 10
Markivsky Cheese Factory LLC
92400, Luhansk region, Markivskyi district, township Markivka, street Zadorozhnogo, 46
Ivakhnenko Tetyana Leonidivna. Caramel confectionery
92600 Luhansk region, Svatove, Zlagoda Square, 43, KZ SRND "Svatova-Luchka
Zharko Natalia Viktorivna. Making cakes
Read moreStarcon Limited Liability Company
Read moreIgor Rishko, cheese making (Stanychno-Luhanskyi district, Verkhnobogdanivka village)
Stanychno-Luhansk district, village Verkhnobogdanivka
Private individual entrepreneur "Tatarchenko". Aspen bread
Luhansk region, village Aspen Novopskovskaya OTG
SUGAR & CANELA. Author's cookies and gingerbread
Read moreДинастія Рясних – натуральний мед
https://www.facebook.com/dinastiyaryasnih
Наша історія почалася багато років тому. Наш мед народжується під дбайливими руками діда, тата пасічників, а тепер і моїх, що по крихті зібрали досвід, плекали родинну справу та наснажувалися історією своєї землі. Ми з любов’ю та довірою ставимося до кожної бджоли, дбаємо про їхній комфорт взимку, маємо сильні сім’ї та смачний мед навесні.
Це насправді унікальний мед з історією, адже ми прагнемо зробити продукт, якому немає аналогів, використовуючи власні рецепті для приготування сумішей та медового крему, оберігаючи від надлишку тепла, пітверджуючи вищий ґатунок кожного сорту та створюємо сучасні умови для цього.
Династія Рясних – натуральний мед — традиційний український мед, натхненний Донбаською землею. Ми роками залишаємося вірні досвіду, бажанню і прагненню робити якісний продукт — мед з історією. Наші вулики можна знайти в с. Михайлюки. «Династія Рясних – натуральний мед» має сильний аромат та насичений смак, він народжується в околицях Новоайдарщини. З любов’ю до меду — з любов’ю до України!
Продукція:
Натуральний мед:
- Мед травневий
- Мед різнотрав’я
- Мед соняшниковий
Крем мед
SViT_R (ФОП Рибальченко С.С.) - виробник цукерок із сухофруктів ручної роботи з с. Нижня Дуванка
с. Нижня Дуванка, вул. Каштанова, 89
SVi
SViT_R (ФОП Рибальченко С.С.)- це молода родинна компанія, яку заснували у квітні 2021 року. Ідея створення таких цукерок виникла у тата СвітланиРибальченко –Жердєва Сергія Дмитровича. А на цю думку наштовхнув його товариш по службі, який проживає в м.Рівне та значно раніше зайнявся цим виробництвом, яке зараз успішно процвітає. Компанія виробляє цукерки із різноманітних сухофруктів з волоським горіхом, покритих ніжним шаром шоколадної глазурі. Почали виробництво із семи видів цукерок, таких як: чорнослив, курага, чорнослив з курагою, персик, інжир, фінік, диня. Це повністю ручна робота.
Історія створення назви SViT_R
S - Сергій – мій тато
V - Віталій – мій брат
i T - Тамара - моя мати
R - Рибальченко - це моє прізвище
SViT_R - це компанія, яка працює виготовляючи продукцію з любов’ю та натхненням, дотримуючись стандартів якості.
Продуктивність виготовлення цукерок –3-4 тонни на місяць. Цех знаходиться в Луганській області Сватівського района, смт Нижня Дуванка. Компанія брала участь у таких великих виставках як «Мандруй Україною», «Схід-Експо 2021», де було отримано приємні відгуки від покупців та знайдено нових партнерів для співпраці.
Чому цукерки SviT_R є унікальними?
Купується тільки якісний сухофрукт і волоський горіх, який піддається термічній обробці не застосовуючи будь-яких добавок, крім цукру. Волоський горіх використовується тільки у прожареному вигляді. А такі цукерки як фінік та диня взагалі виготовляються без додавання цукру. Цукерки виготовляються з цілого сухофрукта і не дробляться та завжди свіжі, зроблені вручну без втручання виробничих машин і це робить їх ще більш унікальними.
Про користь сухофруктів можна говорити дуже багато, але найголовніше, що вони мають здатність насичувати організм живильними елементами та мікроелементами, тому їх обов'язково слід включати у свій раціон. Вони можуть бути використані як окремо, так і в будь-якій іншій формі. Наприклад, кальцій у складі сухофруктів зміцнює волосся, нігті та кістки. Магній та калій корисний для серцево-судинної та нервової систем. Залізо нормалізує процеси кровотворення. Харчові волокна та клітковина відповідають за роботу шлунка та всього травного тракту.
Продукцію можна придбати оптом і в роздріб.
https://www.facebook.com/SViT_R-107754378415408 - Сторінка SviT_R у Фейсбук
Пастила зі Станиці Луганської
https://www.facebook.com/profile.php?id=100015098238269
Корисне чи смачне? Цю дилему Тетяна ГЕРАСІМОВА зі Станиці Луганської вирішила для себе виготовленням пастили із власноруч вирощених фруктів. Її корисну смакоту люблять і діти, і дорослі.
Тетяна за освітою технолог швейного виробництва, у цій галузі певний час і працювала. Колись жила у Луганську, але ще до початку війни повернулася до рідної Станиці, там одружилася, народила дітей. А оскільки сучасні діти вітамінам у природному вигляді віддають перевагу магазинній «хімії», жінка замислилася: чи можна готувати з фруктів щось натуральне, але привабливе для малечі? З’ясувалося, що можна, і це – пастила.
– Коли у масовому продажу з’явився величезний асортимент солодкого, у людей став змінюватися смак, і корисні здорові продукти багатьом вже «не смачні», – каже Тетяна. – Але приємно, що все більше людей стають прихильниками пастили. Хтось обмежує себе у солодкому, а хтось просто споживає для різноманітності.
Натуральна пастила – це зневоднені фрукти, в яких зберігається велика кількість вітамінів. Оскільки пастила готується за мінімальної температури у сушарці, в ній залишаються всі корисні речовини свіжих натуральних продуктів.
СИРОВИНА – МІСЦЕВА, ЦУКРУ – МІНІМУМ
— У сумішах я додаю одну третину яблука та дві третини іншого фруктового пюре, потім все поєднується, і так виходить асорті. У такій пастилі я практично не використовую цукор, додаю його тільки до кислих фруктів або замінюю медом за бажанням. Наприклад, цього року були настільки солодкі яблука, що цукор зовсім не доводилося додавати, – каже майстриня.
Отже, здебільшого Тетяна використовує традиційні для Луганщини сорти, але творчо поєднує їхні смаки. Наразі в її асортименті є пастила з яблука, полуниці, вишні, абрикосу, груші, сливи, малини. Більшу кількість фруктів вирощує сама, щось купує у бабусь, чимось пригощають друзі. Серед місцевих садівників є вже і свої люди, які кличуть щороку збирати врожай. Також Тетяна Герасімова доглядає за деякими деревами поблизу свого будинку, у яких вже давно немає власників – у Станиці, на жаль, таких покинутих осель з садами багато.
— З усіх фруктів та ягід можна приготувати пастилу. Іноді за бажанням замовника я можу додати якийсь екзотичний фрукт – ківі, банан, манго тощо. Собівартість пастили із такими добавками, звісно, буде більшою, адже ці інгредієнти доводиться купувати, – пояснює жінка.
Найпопулярнішим замовленням є вишнева пастила, що добре зберігає смак, запах та колір ягід. Хоча вишня – дуже примхлива, її доволі важко правильно зберегти, а для приготування необхідно звільнити від кісточок безліч ягідок. Допомагають у цій кропіткій роботі зазвичай діти.
Всі смаколики Тетяна робить саме «під замовлення», щоб не було залишків. Окрім пастили, пропонує також сушені хрусткі фруктові чипси та чай із сухофруктів.
Наразі майстриня просуває свою продукцію лише на власній сторінці у фейсбуці, а нові клієнти приходять від знайомих. З часом вона мріє про розширення виробництва, але для цього їй потрібно приміщення і багато обладнання, а це потребує геть іншого фінансування. Каже, що з карантином замовлень поменшало, адже люди втрачають роботу, втім, вірить, що через рік ситуація зміниться, і їй вдасться зрештою здійснити свою мрію.
За матеріалами сайту Громада Схід