logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні
26 липня

Зустріч з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні на чолі із заступницею (в.о.) голови місії Ноель Калхун.

Під час зустрічі було обговорено порушення прав власності на тимчасово окупованих територіях України, зокрема у Луганській області.

Артем Лисогор зазначив, що весною 2024 року на тимчасово окупованій території Луганської області вийшов закон, що легалізує конфіскацію так званого «безгоспного» житла, ознаками якого є невнесення плати за комунальні платежі протягом одного місяця. Зокрема, цей закон включає в себе узаконення конфіскації не тільки приватної нерухомості, а й державної та комерційної.

Голова наголосив, що з початку зими цього року, окупаційна влада активно зайнялась питанням обліку «безгоспного» житла для подальшого надання у право користування приїжджим росіянам, зокрема військовим. А для того, щоб переоформити своє житло за російським законодавством, власники мають приїхати на тимчасово окуповану територію України та мати паспорт громадянина російської федерації.

Так, станом на липень 2024 року на обліку стоїть 22 тис. об’єктів нерухомості, включаючи комерційне та державне майно.

Ноель Калхун акцентувала на важливості фіксації всіх фактів та звернень громадян щодо «націоналізації» житла для подальшого вирішення цього питання.

Зустріч відбулася у межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Луганської області.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади

FB_IMG_1721996520430 FB_IMG_1721996527889 FB_IMG_1721996530563

Поділитися: