logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Вітаємо переможців  Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі»!
3 червня

Вітаємо переможців Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі»!

Сьогодні відбулась урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського студентського конкурсу перекладу «Художнє слово в світовій культурі», який відбувся за організації Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин та Кафедри германо-романської філології та перекладу СНУ ім. В. Даля.

Майже 150 перекладів, 108 учасників та 13 переможців – кожного року конкурс набуває все більших обертів. 
Активними проявили себе здобувачі вищої освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди тощо.

Учасники змагалися в 9 номінаціях, намагаючись якнайкраще виконати переклад поетичних творів з англійської, німецької, французької мов на українську та навпаки з української мови на англійську, німецьку, французьку мови. Кожен переклад вирізнявся своїми особливими рисами, унікальним творчим підходом та неповторним авторським баченням світу, отже журі було нелегко визначити переможців.

Із вітальним словом до учасників звернулась Валентина Колесник, яка зазначила, що «знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення».

Переможці отримали подарунки від Посольств Федеративної Республіки Німеччина та Французької Республіки в Україні.

До нових зустрічей!

194751186_212052690746629_8956314519038238528_n

Поділитися: