logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Військова допомога Україні, зменшення бюрократії в ЄС та підготовка до вакцинації: головні новини за тиждень
5 вересня

Військова допомога Україні, зменшення бюрократії в ЄС та підготовка до вакцинації: головні новини за тиждень

Військова допомога Україні, зменшення бюрократії в ЄС та підготовка до вакцинації: головні новини за тиждень

Нижче – добірка головних новин з Брюсселя і не тільки.

У ЄС запропонували створити фонд для військової підтримки України до 2027

Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель за підсумками неформальної зустрічі міністрів ЄС повідомив, що запропонував створити Фонд підтримки Україні на період 2024-2027 років, аби забезпечити сталість військової допомоги державі.

Цей Фонд буде інтегровано в Європейський фонд миру, він має стати ключовим елементом довгострокового внеску ЄС в безпеку України. У межах Фонду пропонується щороку надавати близько 5 мільярдів євро.

Детальніше: https://cutt.ly/nwk78kUU

Німеччина закликала зменшити бюрократію в ЄС

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн заявив про спільну з Францією ініціативу, покликану зменшити обсяги бюрократії у Європейському союзі.

За словами міністра, Німеччина вже давно почала боротьбу з надмірною бюрократією на національному рівні. Для роботи на рівні ЄС, Німеччина має намір залучити партнерів з Франції і спільно запустити франко-німецьку ініціативу зі скорочення бюрократії в ЄС.

Детальніше (німецькою): https://cutt.ly/uwk78O4v

Міністр закордонних справ Нідерландів номінований до Єврокомісії

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн провела співбесіду з кандидатом, висунутим урядом Нідерландів на посаду Європейського комісара від Нідерландів, Міністром закордонних справ Вопке Хукстра.

Вона вже оголосила про намір запропонувати Раді ЄС та Європейському Парламенту призначити Вопке Хукстра на посаду Єврокомісара з питань клімату.

Детальніше (англійською): https://cutt.ly/mwk78KG2

Єврокомісія схвалила нову вакцину проти COVID-19

Комісія схвалила адаптовану вакцину Comirnaty XBB.1.5, розроблену компанією BioNTech-Pfizer. Це вже третя адаптація цієї вакцини, яка спрямована на боротьбу з новими варіантами COVID-19.

Комісія надала дозвіл за прискореною процедурою, щоб держави-члени вчасно підготувалися до осінньо-зимових кампаній вакцинації.

Детальніше (англійською): https://cutt.ly/Jwk7837l

Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua

Поділитися: