logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Відставка голови Євроради, санкції та військова мобільність: новини з Європи з тиждень
29 січня

Відставка голови Євроради, санкції та військова мобільність: новини з Європи з тиждень

Відставка голови Євроради, санкції та військова мобільність: новини з Європи з тиждень

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

Керівники митниць країн Балтії домовилися про єдині заходи контролю для імплементації санкцій проти росії

Митні експерти Естонії, Латвії та Литви провели низку зустрічей, результатом яких стала угода про застосування уніфікованого контролю для забезпечення імплементації обмежувальних заходів ЄС.

Митні органи країн Балтії домовились посилити контроль за товарами, що підпадають під експортні заборони та обмеження, які експортуються до третіх країн через або транзитом через Російську Федерацію та/або Білорусь, і застосовуватимуть до них спільні заходи.

Детальніше: https://cutt.ly/fwZt4hHe

Голова Європейської Ради Шарль Мішель не братиме участь у виборах до Європарламенту

Президент Євроради у дописі для Facebook зазначив, що не хоче, щоб рішення балотуватись відволікло “від нашої місії, підірвало цю інституцію та наш європейський проект, а також було використано для розколу Європейської Ради”.

“З усіх цих причин, а також для того, щоб зберегти фокус моєї місії, я не буду балотуватися на європейських виборах. Я з непохитною рішучістю присвячу всі свої зусилля моїм поточним обов'язкам, поки вони не закінчаться”, – повідомив Шарль Мішель.

Текст допису за посиланням: https://cutt.ly/LwZyy2on

Єврокомісія виділяє 807 млн євро на підтримку проєктів військової мобільності

Комісія профінансує 38 додаткових проєктів військової мобільності для підтримки транспортування військ і техніки транс'європейською транспортною мережею (TEN-T). З бюджетом 807 млн євро, проєкти спрямовані модернізувати ключову транспортну інфраструктуру в ЄС, щоб вона могла використовуватись як для цивільних, так і для оборонних перевезень.

Проєкти допоможуть державам-членам і партнерам розвивати надійно пов'язану і безпечну мережу військової мобільності. Серед прикладів - будівництво і модернізація залізничної інфраструктури в Данії, Німеччині, Франції, Італії, Латвії, Угорщині, Нідерландах, Польщі, Фінляндії і Швеції. Проєкти покращать інфраструктуру подвійного призначення в морських портах Бельгії і Швеції, аеропортах Латвії і Литви і внутрішніх водних шляхах Франції.

Детальніше: https://cutt.ly/swZysyaS

Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

Поділитися: