logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Відпочинок переселенців з Луганщини в Іспанії
24 липня

Відпочинок переселенців з Луганщини в Іспанії

За результатами роботи depmtd з Посольством України в Іспанії та у співпраці з неурядовою організацією «SOS Ucrania» (м. Барселона) було досягнуто домовленостей щодо організації відпочинку 70 переселенців в двох літніх таборах Іспанії у період з 1 по 25 липня 2024 року.

Луганчани весело та з користю проводять час закордоном. Вивчають культуру та історію Іспанії, відвідують національні пам`ятки, наприклад, Храм Святого Сімейства. З екскурсією здіймалися на місцеву гору.

А ще волонтери підготували для дітей та дорослих цікаві розважальні заходи, майстер-класи і навіть дискотеку. Тож гарний настрій і нові враженні забезпечені.

Встигли й обмінятися досвідом. Діти з Луганської області вчили іспанську мову та навчали місцевих української. Така мовна зустріч об'єднує наші країни, зокрема, долає мовний бар'єр та розкриває нові можливості.

Юні луганчани з-поміж вразливих категорій віком від 7 до 13 років зі своїми матусями та опікунами набираються сил та відновлюються у безпечному та здоровому середовищі.

Опікуються нашими відпочивальниками волонтери, викладачі з Університету Вальядоліда та Університету Навари.

Безкоштовний переїзд до Польщі було здійснено завдяки співпраці з ГО “Сенсоріка” (м. Київ).

Вдячні нашим партнерам за підтримку мешканців Луганщини, які пережили важкі часи війни і змушені покинути свої домівки, а зараз матимуть можливість відчути радість дитинства на відпочинку.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

IMG-20240723-WA0003 IMG-20240723-WA0001 IMG-20240723-WA0002 IMG-20240723-WA0000

Поділитися: