logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Україна першою в Європі запустила безоплатний тренувальний модуль навичок володіння комп’ютером (ICDL)
29 липня

Україна першою в Європі запустила безоплатний тренувальний модуль навичок володіння комп’ютером (ICDL)

International Computer Driver Licence (ICDL) — це сертифікація, що дозволяє людям засвідчити свої навички роботи з комп'ютером за міжнародним стандартом. Завдяки підтримці Міністерства цифрової трансформації один із модулів міжнародної сертифікації навичок роботи з комп’ютером став доступним для українських громадян у безоплатному доступі.

«Український цифровий громадянин» — це пробне випробування міжнародної сертифікації навичок володіння комп’ютером (ICDL). Подібного пробного тестування немає в країнах Європи. Україна стала першою країною, де реалізоване безоплатне пробне тестування.

Модуль «Український цифровий громадянин» вже доступний на порталі Дія.Цифрова освіта: https://osvita.diia.gov.ua/digigram

Сертифікат ICDL знадобиться у разі вступу до вишів у багатьох країнах світу та Європи, під час працевлаштування до офісів міжнародних приватних компаній і фактично більшості компаній в ЄС, для навчання та сертифікації цифрових навичок державних службовців у розвинутих країнах.

На відміну від національного тесту на цифрову грамотність (Цифрограм) модуль «Український цифровий громадянин» ICDL засвідчує навички роботи з комп'ютером за міжнародним стандартом.

Детальніше за посиланням: https://thedigital.gov.ua/news/ukraina-pershoyu-v-evropi-zapustila-bezoplatniy-trenuvalniy-modul-navichok-volodinnya-kompyuterom-icdl-1-2

Поділитися: