logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

У Рубіжному буде реалізовано проєкт з популяризації відновлювальних джерел енергії
4 серпня

У Рубіжному буде реалізовано проєкт з популяризації відновлювальних джерел енергії

Сьогодні в Кризовому медіа-центрі «Сіверський Донець» відбулася презентація проєкту «Створення локації з популяризації відновлювальних джерел енергії «Сонячна громада». Проєктна пропозиція, підготовлена Агенцією регіонального розвитку Луганської області у співпраці з Департаментом міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА, незабаром буде реалізована в м. Рубіжне.

Під час презентації начальник відділу промоції та інноваційного розвитку Олена Гемусова зауважила про важливість реалізації інноваційних проєктів у громадах Луганщини. Впровадження інновацій, екологічна безпека, згуртованість мешканців є одними із ключових напрямків у діяльності Департаменту, який активно співпрацює в цій сфері з Агенцією. На думку пані Олени, локація стане першим острівцем екологічних новацій та сприятиме популяризації відновлювальної енергетики в місті.

Директор Агенції Євгеній Ільченко розповів про технічні особливості та хід реалізації проєкту, в межах якого передбачається створити у центрі Рубіжного цікаву локацію, де будуть встановлені лави з сонячними панелями та можливістю підзарядки гаджетів, опори освітлення із сонячними світильниками, інформаційний стенд про переваги альтернативної енергетики. Місцеві жителі та гості громади матимуть можливість безпосередньо ознайомитися з досвідом використання відновлювальних джерел енергії для реалізації аналогічних проєктів у побуті та бізнесі.

З детальною інформацією про проєкт та хід його реалізації можна ознайомитись на сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/Sungromada.

Проєкт «Створення локації з популяризації відновлювальних джерел енергії «Сонячна громада» реалізується Агенцією регіонального розвитку Луганської області за організаційної підтримки ГО «Взаємодія – Плюс» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

 

Поділитися: