logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Презентація дослідження «Донбас очима молодіжних активістів: стан громадянського суспільства та перспективи реінтеграції»
9 липня

Презентація дослідження «Донбас очима молодіжних активістів: стан громадянського суспільства та перспективи реінтеграції»

Сьогодні, 8.07.2021, у Діалоговій платформі «Мультихаб «GreenLab» за організації Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин був проведений захід, присвячений презентації дослідження «Донбас очима молодіжних активістів: стан громадянського суспільства та перспективи реінтеграції» від представників Школи політичної аналітики Києво-Могилянської Академії Олега Сабури та Максима Яковлєва.

Серед спікерів цього заходу були Денис Денищенко та Руслан Галгаш. Захід також відвідали Роман Власенко та Антон Волохов та представники громадськості та влади.

Метою дослідження було глибинне оцінювання процесів управління, комунікації, залучення до діяльності молодіжних громадських організацій на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей і бачення політики реінтеграції молодіжними лідерами регіону. Збір інформації для цього дослідження відбувався у фокус-групах, групових та індивідуальних інтерв’ю серед представників молодіжних Громадських організацій та самостійних громадських діячів Сєвєродонецька, Рубіжного, Лисичанська, Старобільська, Краматорська, Дружківки, Бахмута, Маріуполя.

Олег Сабура розповів про проблеми, з якими зіштовхується наш регіон на даний момент в напрямку молодіжної політики. Серед них: відтік активної молоді з регіону; обмеженість внутрішніх ресурсів (не вистачає знань, кадрів та часу); політичні розбіжності в поглядах ГО та місцевої влади (викликають небажання обох сторін до співпраці або активну протидію з боку влади) тощо.

Денис Денищенко наголосив на важливості співпраці з молоддю та проведення подібних проєктів і досліджень. Він вкотре зазначив, що Луганська та Донецька область різні, тому і при зборі інформації їх потрібно розділяти. Адже Луганщина більше постраждала від російсько-українського конфлікту та потребує більшої інформаційної уваги та підтримки. Він також виказав сподівання на реалізацію майбутніх проєктів в цьому напрямі, оскільки питання реінтеграції молоді регіону є важливим. «Було б чудово дізнатись наскільки сьогоднішня молодь обізнана про поточні проблеми», - сказав пан Денис.

Варто відзначити, що після заходу відбулась жвава дискусія, після якої сторони домовилися про подальшу співпрацю!

photo1625750701 photo1625750787 photo1625751489

Поділитися: