logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Представники Луганщини взяли участь у 10-му міжрегіональному форумі «Europe, Let’s cooperate»
28 березня

Представники Луганщини взяли участь у 10-му міжрегіональному форумі «Europe, Let’s cooperate»

Представники Луганщини взяли участь у 10-му міжрегіональному форумі «Europe, Let’s cooperate»

Департамент вивчає різні можливості через Європейські програми для відновлення області після деокупації.

Захід відбувся в межах програми Interreg Europe 20-21 березня в місті Антверпен, Бельгія

Метою заходу було обʼєднати людей, які готові до міжнародного співробітництва та зацікавлені у співпраці. Також у межах заходу відбулося офіційне відкриття та представлення третьої хвилі проєктів і запрошення до участі нових членів, зокрема України.

Форум «Europe, Let’s cooperate» - це цікаві лекції, воркшопи, нетворкінг, обговорення, панельні дискусії, відповіді на питання, представлення ідей майбутніх проєктів, поширення досвіду існуючих успішних практик.

Interreg Europe - програма міжрегіонального співробітництва, основною метою якої є вдосконалення політики та її інструментів на місцевому, регіональному та національному рівні у наступних сферах: розумна Європа, зелена Європа, соціально відповідальна Європа, об'єднана Європа, Європа ближча до громадян. У цілому участь в програмі беруть представники міст та регіонів з 36 країн Європи

З 1 січня 2024 року українські громади вперше отримали можливість долучатися до наявних проєктів та брати участь в третьому конкурсі проєктних пропозицій.

Ми впевнені, що участь у європейських програмах стане важливим кроком для Луганщини у розвитку партнерств на європейському рівні та впровадженні інноваційних рішень, а також відкриє нові перспективи для розвитку міжрегіонального співробітництва.

 Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

 

Поділитися: