logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Представництво ЄС в Україні відвідало Луганщину
28 липня

Представництво ЄС в Україні відвідало Луганщину

Вчора привітали Мартіна Шредера, в.о. керівника програм співробітництва в Представництві ЄС в Україні, вперше на Луганщині. Робоча зустріч відбулась також за участю Станіслава Топольницького, керівника Програми Представництва ЄС в Україні, та Віктора Мунтяну, Керівника Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Коротко про головне:
Чому Луганщина? Не втомлюємося повторювати – ми потребуємо допомоги та підтримки від наших партнерів. Збройний конфлікт, великий кордон з РФ, міграція населення  – всі ці наслідки стримують розвиток регіону. Проте ми маємо потенціал. 
Головне завдання – створити інноваційне освітнє середовище для того, щоб стимулювати молодь залишатись в регіоні та залучати висококваліфікованих спеціалістів .
Отже,
- Підтримка переміщених закладів освіти;
- Створення та розвиток інноваційних та сучасних просторів;
- особлива увага - Бельгійська спадщина – унікальне надбання, яке має всі шанси стати молодіжним культурно-оздоровчим центром не тільки на Луганщині, але й в Україні. За допомогою партнерів з UNRPP рухаємось в правильному напрямку. Проте попереду величезна робота!
Наскрізним питанням став  економічний розвиток області. Підтримка важливих інституцій як Торгово-промислової палати, Агенції регіонального розвитку стане поштовхом для залучення та реалізації цікавих проєктів. Не оминули і Надзвичайну кредитну програму для відновлення України, адже допомога має надаватися тим, хто її більше потребує.
Тож працюємо далі на розвиток та відновлення Луганщини!
 

226416015_326608355780193_362155771693089260_n

Поділитися: