logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Правова допомога українцям в Литві
17 жовтня

Правова допомога українцям в Литві

Правова допомога українцям в Литві

Інформацію щодо правової допомоги в Литовській Республіці для громадян України українською мовою можна знайти на сайті Служби з питань правової допомоги за посиланням: https://vgtpt.lrv.lt/

Існує два види правової допомоги: первинна та вторинна.

Всі громадяни Литовської Республіки, громадяни інших держав-членів Європейського Союзу, а також інші особи, які на законних підставах проживають у Литовській Республіці та інших державах-членах Європейського Союзу, інші особи, зазначені в міжнародних договорах Литовської Республіки та прямо чинних правових актів Європейського Союзу мають право на отримання первинної правової допомоги.

Вторинну правову допомогу можуть отримати всі перелічені вище особи, чиє особисте (сімейне) майно та річний особистий дохід не перевищують рівні майна та доходу, встановлені Урядом Литви.

У статті 12 Закону Литовської Республіки про гарантовану державою правову допомогу визначено осіб, які мають право на отримання вторинної правової допомоги незалежно від розміру майнового стану та доходів, встановлених Урядом.

Відповідно до пункту 16 статті 12, такими особами є батьки, щодо яких

розпочато судове провадження про обмеження повноважень або їх скасування, а також батьки або інші представники дитини відповідно до закону, якщо розпочато судове провадження про відібрання дитини від них.

Поділитися: