logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

На Луганщині досліджують стан розвитку громадянського суспільства
2 серпня

На Луганщині досліджують стан розвитку громадянського суспільства

29 липня 2021 року представник Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації Антон Кухлєв разом із профільними спеціалістами та фахівцями державної влади та органів місцевого самоврядування взяв участь у фокус-груповому обговоренні особливостей розвитку громадянського суспільства у Луганській області.

Дане обговорення проводилось з метою сприяння формуванню національного плану дій «Порядок денний громадянського суспільства України». Цей порядок окреслюватиме основні виклики, які стоять перед громадським сектором та визначатиме шляхи його подальшого розвитку, враховуючи особливості регіонів.

Діяльність Департаменту дотична до роботи з неурядовими організаціями Луганської області, а його спеціалісти в межах реалізації заходів із проєктного менеджменту, промоції та інноваційного розвитку регіону активно співпрацюють з представниками громадянського суспільства.

Присутні обмінялися думками стосовно стану організацій громадянського суспільства в Луганській області, обговорили переваги та перешкоди для їхнього розвитку, накреслили можливості співпраці з владою та бізнесом, а також дійшли висновку, що серед пріоритетів діяльності громадськості виділяються антикорупційний напрямок та сталий розвиток громад.

Аналітично-дослідницькі заходи у Луганській області організовуються ГС «Мережа хабів громадянського суспільства України» в партнерстві з ГО «Точка доступу» у межах «Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Поділитися: