logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Локальний конкурс проєктів Стартап школи
14 червня

Локальний конкурс проєктів Стартап школи "Sikorsky Challenge"при СНУ імені В. Даля

11 червня 2021 року представники Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА Олена Гемусова та  Олена Кіяшко взяли участь у локальному конкурсі проєктів Стартап школи "Sikorsky Challenge" при СНУ імені В. Даля. На заході було представлено 10 інноваційних проєктів, авторами яких стали як викладачі, студенти та аспіранти університету, так і представники бізнес спільноти Луганщини. Тематика проєктів була досить різноманітною: створення інноваційного електромобіля, створення платформи для грузоперевізників та бізнесу, розробка підтримувача розлогих рослин, контроль та управління об’єднаних систем автономного енергозабезпечення приміщення, виготовлення сувенірів, знезалізнення води, виробництво органо-мінеральних добрив, отримання високооктанових бензинів, регулятори температури на базі Arduino, розробка індивідуального плану харчування.

Олена Гемусова звернулася до присутніх із вітальним словом і зазначила, що за сприяння Департаменту між Луганською обласною державною адміністрацією, СНУ ім. В. Даля та Інноваційною екосистемою Sikorsky Challenge КПІ імені Ігоря Сікорського підписано меморандум про взаємопорозуміння та наміри щодо створення та підтримки Інноваційного кластеру Луганської області. Тому наразі спільними зусиллями робиться все можливе задля створення умов для інноваційного розвитку Луганщини.

Олена Кіяшко мала за честь бути у складі журі конкурсу. Вона відмітила, що Департамент співпрацює з Sikorsky Challenge з 2018 року та подякувала інноваційній екосистемі Sikorsky Challenge за сприяння зростанню технологічних ідей від розроблення й проєктування бізнес-моделей до потенційного створення нових інноваційних бізнесів.  

Захід проходив у межах проєкту «Стартап школа Sikorsky Challenge: сприяння інноваційному розвитку та підприємницькій діяльності стартапів в цільових університетах Донецької та Луганської областей», який здійснюється за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Наприкінці конкурсу 3 команди-учасниці отримали брендовані подарунки від Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської ОДА.

 

Поділитися: