logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Конференція з питань Нексусу
10 червня

Конференція з питань Нексусу

Сьогодні представники Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин долучились до конференції з питань Нексусу, організованою ООН. Нагадаємо, що це напрям, в рамках якого відбувається перехід від гуманітарної допомоги до проєктів з розвитку та розбудови миру на території Луганської та Донецької областей.

Окрім панельної дискусії, учасники конференції могли долучитися до 4 проблемних груп (Водопостачання, Охорона здоров’я, Захист та Засоби до існування), де можна були обговорити та визначити кроки для подолання найголовніших проблем за цими напрямами.

Конференцію відкрила Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН/Координаторка з гуманітарних питань в Україні, яка підкреслила увагу міжнародної спільноти до проблем регіонів. Адже протягом 7 років гуманітарні сторони, благодійні та неурядові організації намагаються подолати існуючі прогалини та надають програми для поліпшення ситуації в цілому.

Ніколь Рудер, Керівниця Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, розповіла щодо допомоги з боку Уряду Швейцарської Конфедерації. З самого початку конфлікту Швейцарія підтримує сфери охорони здоров’я та очищення води і продовжуватиме це в майбутньому.

Дафіна Ґерчева, Постійна представниця ПРООН в Україні, повідомила про покращення доступу населення до адміністративних та соціальних послуг. Так, вже у 94 громадах були встановлені необхідні мобільні та операційні ЦНАПи і планується, що у найближчий час такі центри будуть встановлені у 324 громадах.

Варто відзначити, що перший робочий день був інформативний та плідний, а завтра на всіх чекає жваве продовження дискусії.

Поділитися: