logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Боротьба з дезінформацією, криміналізація санкцій, історичне законодавство про міграцію та використання заморожених коштів рф: головне з Європи за тиждень
20 травня

Боротьба з дезінформацією, криміналізація санкцій, історичне законодавство про міграцію та використання заморожених коштів рф: головне з Європи за тиждень

Боротьба з дезінформацією, криміналізація санкцій, історичне законодавство про міграцію та використання заморожених коштів рф: головне з Європи за тиждень

Вашій увазі пропонується щотижнева добірка новин з Брюсселя і не тільки.

Рада ЄС заборонила мовлення на території Союзу ще чотирьом проросійським ЗМІ

Рада ЄС вирішила призупинити мовлення на території ЄС чотирьох ЗМІ, які поширюють та підтримують російську пропаганду та агресивну війну росії проти України, а саме: «Голос Європи», «РИА Новости», «Известия» та «Российская газета».

Зазначається, що ці ЗМІ перебувають під постійним прямим чи опосередкованим контролем керівництва рф і відіграють роль у розгортанні та підтримці агресивної війни росії проти України, а також у дестабілізації сусідніх з нею країн.

Детальніше про рішення Ради ЄС за посиланням https://cutt.ly/zerFc1zK

19 травня набувають чинності правила, що криміналізують порушення санкцій ЄС

Нові правила включають перелік кримінальних злочинів, пов'язаних з порушенням та обходом санкцій ЄС, таких як: не застосування заходів щодо замороження активів; порушення заборони на поїздки та ембарго на постачання зброї; надання заборонених або обмежених економічних та фінансових послуг; переказ коштів, що підлягають заморожуванню, третій стороні або надання неправдивої інформації з метою приховування коштів, що підлягають заморожуванню.

Нові правила також встановлюють загальні базові стандарти покарань за такі порушення для фізичних та юридичних осіб у всіх державах-членах. Вони також включатимуть посилені правила щодо заморожування та конфіскації доходів та активів, на які поширюються санкції ЄС.

Детальніше за посиланням https://cutt.ly/gerFvart

Рада ЄС ухвалила пакт про міграцію та притулок

Рада ЄС ухвалила історичну реформу європейської системи притулку та міграції. Вона встановлює набір правил, які допоможуть впорядкувати прибуття мігрантів, створити ефективні та уніфіковані процедури та забезпечити справедливий розподіл зобов'язань між державами-членами. Нововведення передбачені у таких сферах як:

Повний перегляд системи притулку та міграції ЄС;

Обов'язкова прикордонна процедура;

Відповідальність і солідарність;

Управління кризовими ситуаціями.

Після схвалення, держави-члени матимуть два роки на те, щоб реалізувати нововведення на практиці. Європейська Комісія незабаром представить спільний план імплементації, щоб допомогти країнам-членам у цьому процесі.

Детальніше за посиланням https://cutt.ly/yerFvOlK

Парламент Естонії схвалив закон про використання заморожених коштів рф на користь України

Парламент Естонії (Рійгікогу) ухвалив закон, що дозволяє використовувати російські активи, заморожені міжнародними санкціями, для компенсації збитків, завданих Україні внаслідок війни.

Ініційований урядом закон має на меті створити внутрішньодержавний механізм для забезпечення матеріальної відповідальності держави-агресора за шкоду, заподіяну її серйозними порушеннями міжнародного права. Він дозволяє використовувати активи фізичних та юридичних осіб, які сприяли незаконним діям рф, заморожені в межах санкцій, в якості авансового платежу для відшкодування завданих росією збитків.

Детальніше про рішення парламенту за посиланням https://cutt.ly/ZerFv5sM

Більше новин читайте на Євроінтеграційному порталі за посиланням: https://eu-ua.kmu.gov.ua/

 

Поділитися: