logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Артем Карякін - український військовий, доброволець з Кадіївки (Стаханова) з позивним «Східний».
28 березня

Артем Карякін - український військовий, доброволець з Кадіївки (Стаханова) з позивним «Східний».

Артем Карякін - український військовий, доброволець з Кадіївки (Стаханова) з позивним «Східний».

«Східний» - автор однойменних twitter-аккаунту та telegram-каналу, які інформували цілих вісім років про події в окупованій Кадіївці. Хлопець 8 років провів в окупації. Поховавши рідних, зібрався й виїхав на вільну від окупантів територію України 6 грудня 2021 року.

Артем був нагороджений медаллю від Залужного за партизанську діяльність в окупованій Кадіївці. Якийсь час Артем виконував завдання з бойовим підрозділом, не бувши офіційно військовим. Влітку 2022 року чоловік доєднався добровольцем до ЗСУ. Після повномасштабного вторгнення брав участь у контрнаступах на Харківщині, в Бахмуті та Лимані.

Артем зазначає: “Найкращі з нас зараз і гинуть заради того, щоб наступні покоління українців будували країну, не знаючи, що таке російська окупація. Ми всі пишемо історію буквально щодня і її вже не буде забуто, головне зберегти країну. Особисто мені страшніше, ніж в окупації, не було ще ніде. У зоні бойових дій найчастіше простіше, ти чітко розумієш, що тобі загрожує й іноді навіть можеш убезпечити себе. В окупації, коли до тебе у двері стукають камуфльовані росіяни, тебе вже нічого не врятує”.

Артем ще 2014-го хотів служити. Захищати свою країну – це священний обов'язок та честь для військового. Служба зараз дає Артему впевненість у своєму шляху, гармонію із самим собою.

Артемом панує жага помсти тим, хто забрав територію та вже 10 років нормального життя. З 26 років свого життя Артем 10 років так чи інакше переживає війну і в неї занурений. Коли у 2014 році однокласники Артема танцювали на випускному, хлопець розклеював патріотичні листівки по місту, вже тоді ризикуючи як мінімум здоров'ям.

Артем вірить у деокупацію Кадіївки (Стаханова), мріє пройтися з жовтим скотчем на камуфльованих рукавах, зачистити від ворогів місто, підняти рідний український прапор над Стахановом!

Поділитися: