logo
People with visual impairment

News

All news

70 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини відправились на літній відпочинок в Іспанію
8 July

70 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини відправились на літній відпочинок в Іспанію

70 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини відправились на літній відпочинок в Іспанію

За результатами роботи #depmtd з Посольством України в Іспанії та у співпраці з неурядовою організацією «SOS Ucrania» (м. Барселона) було досягнуто домовленостей щодо організації відпочинку 70 переселенців в двох літніх таборах Іспанії у період з 1 по 25 липня 2024 року.

Юні луганчани з числа вразливих категорій віком від 7 до 13 років зі своїми матусями та опікунами набираються сил та нових вражень у безпечному та здоровому середовищі.

Опікуються нашими відпочивальниками волонтери, викладачі з Університету Вальядоліда та Університету Навари.

Безкоштовний переїзд до Польщі було здійснено завдяки співпраці з ГО “Сенсоріка” (м. Київ).

Протягом часу перебування в Іспанії діти будуть пізнавати історичні та культурні пам’ятки, вивчати країну не по книжках, а наживо, братимуть участь в різноманітних екскурсіях, насолоджуватимуться морем та природою. А найголовніше – вони будуть спілкуватися одне з одним, з однолітками та заводити нові знайомства та перебуватимуть у безпеці.

Вдячні нашим партнерам за підтримку мешканців Луганщини, які пережили важкі часи війни і змушені були покинути свої домівки, а зараз матимуть можливість відчути радість дитинства на відпочинку.

Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Поділитися: