logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

14 липня розпочалася дводенна масштабна нетворкінгова онлайн подія – «Хакатон громадської активності»
15 липня

14 липня розпочалася дводенна масштабна нетворкінгова онлайн подія – «Хакатон громадської активності»

У відкритті заходу взяли участь Ірина Іванова, регіональна директорка Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»; Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України; Олена Гемусова, начальник відділу промоції та інноваційного розвитку Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин та інші спікери.

Олена Гемусова подякувала організаторам за надану представникам Луганщини можливість не тільки навчатися в «Академії громадського активізму», а ще й брати участь в цьому надзвичайно важливому для кожного заході. Пані Олена зазначила, що міжнародна благодійна організація «Фонд Східна Європа» вже довгий час є надійним партнером облдержадміністрації, з якими з 2019 року разом із Міністерством цифрової трансформації заключено меморандум про співпрацю. Луганщина активно співпрацює з «Фондом Східна Європа» у напрямках розвитку цифровізації та електронної демократії.

Мета Хакатону – промоція співпраці та мережування представників громадянського суспільства в Донецькій, Луганській та Херсонській областях. Під час заходу вже сформовані коаліції учасників презентують свої ідеї щодо вирішення актуальних проблем у регіоні, доопрацьовують їх із профільними менторами, а також можуть взяти участь у пітчингу проєктів та подати свою заявку на гранти у 200 000 грн. Тож, громади отримають ефективний шлях вирішення проблемних питань або проєкт, який сприятиме розвитку міста, регіону чи країни в цілому.

Поділитися: