logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Марина Богун - засновниця ГО «Зростай», проєкту «Всупереч» та реалізаторка проєктів на підтримку Луганщини
26 квітня

Марина Богун - засновниця ГО «Зростай», проєкту «Всупереч» та реалізаторка проєктів на підтримку Луганщини

Марина Богун - засновниця ГО «Зростай», проєкту «Всупереч» та реалізаторка проєктів на підтримку Луганщини

Марина Богун родом з Новопскова. Хоч і виїхала до Києва у 2011 році, проте життя та підприємницький шлях повністю присвятила рідному краю – Луганщині 

Про рідний Новопсков згадує так: «Це світле та затишне місто. Я там залишила мурал “натхнення”, який і досі бачать діти йдучи до школи».

Під час російсько-української війни Марина вирішила підтримати своїх земляків, тому всі свої культурні та бізнес проєкти спрямувала саме на них і Луганську область. Наприклад, заснувала у 2022 році ГО «Зростай». У межах її діяльності надавалася допомога українській армії та переселенцям.

Жінка реалізувала для родин з Луганщини проєкти “Канцелярські набори’’ та “Пакунки для малюків’’. А зараз підтримує майстринь з Луганської області, які в’яжуть одяг та аксесуари для продажу закордон.

«У нас також є проєкт “Love Rises”, де працюють зокрема й жінки з Луганської області. Вони в’яжуть одяг та аксесуари, які ми продаємо на ринках Америки та Британії. За допомогою цього проєкту майстрині мають додатковий дохід та мають змогу працювати із психологом безоплатно. Моя організація маленька, але запити та амбіції у нас великі».

Підтримка жінок у воєнний час є пріоритетом для Марини. Аби допомогти підприємницям з Луганщини розпочати власний бізнес, новопсковчанка створила проєкт «Всупереч». Вона зазначає, що він «передбачає створення спільноти жінок, що опікуватиметься розвитком жіночого лідерства, пошуком можливостей, взаємопідтримкою і допомогою. Проєкт передбачає проведення подій, обмін досвідом та спілкування у місті Києві та інших містах України”.

Марина Богун переймається проблемами, з якими жінки стикаються у цей складний час та намагається звернути увагу на них. Постійний розвиток, генерація ідей, реалізація проєктів – це те, чим живе Марина щодня. Проте, з якими складнощами не стикалася б, зупинятися не збирається.

“Коли ти гориш своєю справою, то не маєш жодних причин для стомлення чи вигорання. Ця діяльність та взаємопідтримка навпаки надають мені енергію. Зі свого боку я та моя команда робимо все для допомоги економіці країні. Це наш внесок у Перемогу”.

Пишаємося нашими людьми з Луганщини. Бажаємо сил, наснаги, удачі у справах та реалізації проєктів вже у звільнених рідних краях

За матеріалами "ТРИБУН"

Поділитися: