logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Інноваційні рішення в сфері управління відходами - актуальний кейс для Луганщини
13 січня

Інноваційні рішення в сфері управління відходами - актуальний кейс для Луганщини

Проблема з накопиченням побутового сміття у містах потребує нових рішень. Традиційний збір демонструє низьку ефективність: він ресурсозатратний, повільний і не запобігає необхідною мірою забрудненню навколишнього середовища. Урни для сміття наповнюються дуже швидко у будь-який час, їх кількість багато де є недостатньою. Все це ускладнює підтримання чистоти на вулицях.

Дедалі більше міст по всьому світу тестують нові інтелектуальні рішення для управління відходами. Як приклад - інноваційні урни, вміст яких ущільнюється за допомогою компресора на сонячній енергії. Ідея виникла з імітації поведінки городян: відро для сміття в будинку ніколи не переповнюється, тому що люди притискають сміття, щоб зменшити обсяг. А якщо вдома працює, то чому б не зробити те саме з урнами на вулиці?

Така технологія дозволяє зберігати в контейнерах до чотирьох разів більше відходів. На відміну від традиційного методу збору загальних відходів та матеріалів для вторинної переробки, цей метод дозволяє контролювати контейнери завдяки таким технологіям, як IoT (Інтернет речей). Це збільшує продуктивність на 700%, що, у свою чергу, знижує збирання відходів на 85%, вимагає меншої кількості відвідувань для збирання мусору та водночас покращує потік руху у місті.

Зовні такі урни виглядають привабливо, крім датчика наповненості вони оснащуються датчиками температури, атмосферного тиску та здатні вести підрахунок людей, що проходять повз. Для їх функціонування розроблено програмне забезпечення, що дозволяє віддалено стежити за всіма підключеними до системи урнами, складати звіти та керувати транспортом.

Зниження трафіку через меншу кількість відвідувань для збору мусору допомагає знизити викиди вуглекислого газу та інших викидів у повітря, і цим підвищує поінформованість громадськості щодо використання відновлюваних джерел енергії.

Сучасні рішення для сучасної Луганщини!

Му3 Му2

Поділитися: