logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Цифровізація фізичної інфраструктури
21 жовтня

Цифровізація фізичної інфраструктури

Департамент не тільки розповідає про важливість інновацій та цифровізації, не тільки генерує цифрові креативні ідеї, але й в партнерстві з громадами, стейкхолдерами, міжнародними донорами працює над розвитком інноваційної інфраструктури, допомагає створити імідж Луганщини як сучасного, комфортного, безпечного регіону.

В 2021 році наша команда втілює наступні проєкти:

«Сонячна громада»

Нещодавно в м. Рубіжному відкрито інноваційну локацію з популяризації відновлювальних джерел енергії «Сонячна громада». Публічний простір складається з двох паркових лавок для підзарядки гаджетів, чотирьох сонячних ліхтарів, камери відеоспостереження та двох інформаційних стендів, за допомогою яких містяни зможуть дізнатися як про саму локацію, так і про переваги сонячної енергетики.

Інноваційні освітні простори

Всебічний розвиток підростаючого покоління залежить від умов роботи з ним. Ось чому важливою подією для Луганщини стало відкриття Центру STEM-освіти на базі обласної Малої Академії Наук у м. Рубіжне. Призначення Центру – стимулювати критичне та нестандартне мислення, розвивати навички дослідницької діяльності та ефективної роботи в команді.

Обладнання простору буде застосовуватися у відеостудії, хімічній лабораторії, робототехніці, 3D-моделюванні, при вивченні інтегрованих курсів з фізики, хімії, біології.

У м. Золоте працює гурток з 3D моделювання. Відтепер діти Гірської міської територіальної громади можуть відвідувати захоплюючі заняття на базі Золотівського ліцею №5. Важко недооцінити значення простору в житті місцевої спільноти, адже гурток став справжнім місцем згуртування дітей та дорослих.

Смартзупинки громадського транспорту

Два роки тому було презентовано концепцію смартзупинок громадського транспорту в м. Сєвєродонецьк і вже незабаром, після завершення всіх технічних процедур планується встановити 20 сучасних «розумних» зупинок, оснащених інформаційним електронним табло, камерою відеоспостереження, Wi-Fi підключенням, можливістю USB підзарядки гаджетів, кнопкою виклику поліції. Зупинки будуть встановлені в найбільш відвідуваних місцях Сєвєродонецька.

Перша бюджетна заправка для електромобілів

У вересні поточного року в м. Кремінна було відкрито бюджетну заправку для електромобілів. Чому бюджетна? Тому що оплата за електроенергію відбувається без додаткових орендних плат. Розвиток спеціальної інфраструктури для електромобілів дозволяє підтримати даний тренд та сприяє зменшенню шкідливих викидів.

 

Поділитися: