logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

На Луганщині запущено проєкт «e-Hromada»
11 січня

На Луганщині запущено проєкт «e-Hromada»

На Луганщині запущено проєкт «e-Hromada»

 

У межах проєкту «e-Hromada» буде започатковано діяльність мережі цифрових хабів у сільських громадах Донецької, Запорізької та Луганської  областей.

У Луганській області цифровий хаб буде створено в смт. Новоайдар, у Донецькій – у смт. Олексієво-Дружківка, у Запорізькій – у смт. Кирилівка.

Метою створення мережі цифрових хабів є підвищення рівня цифровізації територіальних громад, навчання населення сучасних інформаційних технологій, а також прискорення інтеграції до загальнодержавного інформаційного простору в межах концепції «Держава в смартфоні».

Цифрові хаби будуть обладнані сучасною технікою та програмним забезпеченням.

Консультування, тренінги та навчання будуть проводити досвідчені ІТ-фахівці. Спрямованість діяльності кожного хаба відповідатиме специфіці громад, потребам населення, запитам бізнесу та інших стейкхолдерів.

Цей проєкт реалізується як пілотний, і в подальшому мережа цифрових хабів буде поширюватися на інші територіальні громади для прискорення процесів глобальної інформатизації України.

Безпосередньо реалізацією проєкту та координацією діяльності мережі цифрових хабів займається Центр ІТ рішень Луганської області за участі громадської організації «Фундація «Жіноча ініціатива», а також науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Інформаційним партнером проєкту виступає Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської обласної державної адміністрації.

Проєкт реалізується за ініціативи Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС), урядів Канади, Данії, Швеції та Швейцарії.

Поділитися: