logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Замість десятка паперових документів та черг — Дія. Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про рaperless.
22 червня

Замість десятка паперових документів та черг — Дія. Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про рaperless.

З 23 серпня Україна починає шлях до режиму без паперів. До 2024 року Мінцифра планує оцифрувати 100% послуг. Законопроєкт про paperless прискорить цифровізацію України і перетворення країни на цифрову країну, яка насамперед опікується інтересами людей.

Як це змінить життя українців?

-не треба стояти в довгих чергах, щоб отримати необхідну довідку. Зробити це можна буде онлайн, не виходячи з дому;

-отримання онлайн-послуги стане набагато швидшим;

-не треба робити додаткові ксерокопії документів, адже вони і так будуть у держреєстрах і чиновники матимуть до них доступ;

-всі документи будуть в єдиному електронному реєстрі та у вашому смартфоні, а не губитися по шафах та кишенях;

Щоб досягти результату, ми працюємо в 4 основних напрямах:

Формуємо цифрове законодавство.

Поступово всі документи будуть доступними в Дії в цифровому вигляді та працюватимуть завжди і скрізь. Усі органи влади зможуть користуватися електронними документами, матимуть інтерфейс та обладнання для їх перевірки.

Впровадимо єдину захищену електронну систему документообігу, що відповідатиме європейським вимогам.

Запускаємо електронні послуги для всіх життєвих ситуацій.

Режим без паперів допоможе боротись із корупцією та знищувати бюрократію. Скоро можна буде отримувати довідки та підписувати документи не виходячи з дому: свідоцтво про народження дитини, запис у чергу до дитсадка, отримати довідку про місце навчання, свідоцтво про шлюб, пенсійне посвідчення, соціальну допомогу, медичні послуги тощо. Це нова цифрова реальність.

 

Поділитися: