logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

На Луганщині впроваджуються проєкти цифрового розвитку
12 жовтня

На Луганщині впроваджуються проєкти цифрового розвитку

Цифровізація не є абстрактним поняттям. Вона дозволяє створити чимало корисних продуктів, а рішення, які з’являються в цій царині, істотно спрощують управлінські процеси та комунікацію.

Команда Департаменту міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації знає, що на сьогоднішній день впровадження нових методик та відповідного програмного забезпечення зачіпає все більше сфер нашого життя, а інформаційно-технічна відсталість є критичним фактором конкуренції. Тому вже досить тривалий час в рамках проєктів міжнародної технічної допомоги ми працюємо над реалізацією сучасних кейсів, пов’язаних із впровадженням програмних продуктів цифровізації в Луганській області.

- Впроваджуємо єдину інформаційну систему електронного документообігу в Луганській облдержадміністрації

У порівнянні з паперовим електронний документообіг дозволяє вивести планування діяльності державних установ на новий рівень: економить час та ресурси, об’єднує всі інформаційні потоки різних структурних підрозділів, регулює кількість учасників та користувачів. Плюсом є той факт, що електронні документи можна створювати, редагувати, затверджувати та зберігати в єдиному електронному інформаційному просторі, уникаючи плутанини та втрати інформації.

- Презентовано Інноваційний сайт Луганської області

Влітку Департамент презентував інноваційний вебсайт Луганської області (https://i-lug.gov.ua/). Це сучасний двомовний ресурс, створений з метою поширення інформації про ключові переваги регіону, інноваційні пропозиції серед користувачів та потенційних партнерів. Сайт містить актуальну інформацію про інноваційний розвиток, промоцію регіону, електронну демократію, зовнішні зносини та міжнародну технічну допомогу.

- Працюємо над створенням сучасного офіційного вебпорталу Луганської обласної державної адміністрації

Одним із завдань Е-урядування є інформування органів влади про свою діяльність через інформаційні технології. Офіційні ресурси державних органів влади фактично виступають з’єднуючою ланкою між службовцем та громадянином. Тому на порталі буде розміщена необхідна інформація про місію, діяльність, компетенцію, адміністративні послуги, наявність зворотного зв’язку, можливість інтерактивного спілкування тощо.

- Смарт-портали для громад Луганської області в процесі реалізації

Сьогодні ведеться робота по створенню сучасної системи муніципального управління на засадах відкритості та прозорості, підвищення якості і комфорту життя мешканців, задоволення їхніх потреб, налагодження комунікації та раціонального споживання ресурсів. Інтеграція сучасних технологій та рішень в єдиний смарт-портал дає можливість відкрити доступ до великого масиву відкритих даних, покращити комунікацію та рівень безпеки, розвивати розумну міську інфраструктуру, запроваджувати онлайн сервіси, сприяти розвитку економічного потенціалу.

Ми впевнені, що розумні цифрові рішення створюють додаткові можливості для розвитку територій, громад, організацій. Комплексна цифрова трансформація – це запорука створення потужної та успішної екосистеми майбутнього.

 

Поділитися: