logo
Людям з порушенням зору

Новини

Усі новини

Ініціатива з програмування для дітей «Code Club Україна»: можливість для громад Луганщини відкрити безкоштовні клуби програмування на базі освітньо-культурних просторів
17 січня

Ініціатива з програмування для дітей «Code Club Україна»: можливість для громад Луганщини відкрити безкоштовні клуби програмування на базі освітньо-культурних просторів

Ініціатива з програмування для дітей «Code Club Україна»: можливість для громад Луганщини відкрити безкоштовні клуби програмування на базі освітньо-культурних просторів

 

Всеукраїнський освітній проєкт із програмування для дітей 8-17 років Code Club Україна, Луганське обласне відділення Української бібліотечної асоціації та Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації запрошують IT-фахівців, бібліотекарів, вчителів, студентів та всіх, хто знається на інформаційних технологіях і бажає просувати ІТ-освіту серед дітей на Луганщині, приєднатися до команди менторів-наставників.

Про проєкт «Code Club Україна»

Всеукраїнська команда Code Club Україна налічує 17 регіонів, у яких діє мережа волонтерських клубів програмування для дітей і підлітків 8-17 років. У кожній області ментори безкоштовно навчають учнів програмувати за навчальними програмами, які надає Code Club Україна.

Доступні освітні курси

Є три освітніх курси, які підтримало Міністерство освіти і науки України. Це вивчення універсальної графічної мови програмування для дітей 8-12 років «Scratch» за трьома рівнями; Python для підлітків 13-17 років; HTML|CSS для учнів 13-17 років. Тривалість навчання – від 8 до 12 тижнів.

Також наявні нові короткотривалі курси за додатковими напрямками – «Логіка», «Математика», «2D Анімація», «3D моделювання», «Java», «Java Script», QA та інші програми, які так само у готовому вигляді надає Code Club. Тривалість навчання – від 4 до 12 тижнів.

Графік навчання

За умовами участі у проєкті, ментори проводять заняття офлайн або онлайн один раз на тиждень протягом години. Якщо ментор бажає прискорити засвоєння матеріалу, то призначає заняття двічі на тиждень у будь-які зручні для себе дні та час. Група дітей – до 10 учнів. Набором учнів до групи займається куратор.

Обладнання простору

Наявність комп’ютерів – це вже перемога. Хоча в організаторів є випадки на локаціях інших клубів, де не було техніки і діти самі приносили свої електронні пристрої для навчання.

Бонуси для менторів та учнів Code Club

Кожен ментор стає представником/представницею освітньої IT-спільноти Code Club Україна, може безкоштовно брати участь у всіх активностях від проєкту – зустрічі з IT експертами, всеукраїнські конкурси, мітапи для менторів і кураторів, мітапи для дітей. Також ментори отримують сертифікат за участь у проєкті та можуть подати запит на оформлення Листа-підтримки від Code Club Україна для подальшого професійного зростання.

Розроблено і програму лояльності, за якою всі ментори проєкту отримують знижки на навчальні курси з програмування або англійської та знижки на придбання книг від партнерів проєкту.

Усі учні після завершення навчання також нагороджуються сертифікатами і можливістю брати участь у всеукраїнських подіях Code Club Україна.

Бонуси для закладів/локацій, які долучаються до організації клубу програмування

Організаторам важливо розуміти, що такі простори мають намір закріпити Code Club у своєму населеному пункті, зробити його сталим й таким, що розвиватиметься не лише протягом одного навчального семестру. Для таких локацій організатори шукатимуть додаткову комп’ютерну техніку.

Як приєднатися до проєкту?

Варто лише заповнити реєстраційну форму: https://bit.ly/3aZnoId

Опісля з вами зв’яжеться кураторка Луганської обласної мережі Code Club Луганщина Юлія Лисюк.

Коли починається новий навчальний модуль у Code Club Луганщина і скільки він триватиме?

Навчальний модуль (семестр) починається у лютому 2022 року. І триватиме в залежності від того темпу навчання, який обере для себе і дітей ментор. Фінал модуля і випускні плануються на початку травня.

Інформаційна сесія про проєкт

Із нагоди початку нового навчального модуля 25 січня 2022 року буде проведено онлайнову презентацію проєкту Code Club Україна з метою ознайомлення з місією проєкту та умовами участі. Захід відбудеться на комунікаційній платформі Zoom. Для участі у презентації необхідно попередньо зареєструватися за посиланням https://forms.gle/yGaX4GWKKr4zEh3q9.

Хвилюють питання – будь ласка, телефонуйте: +38 066 818 70 43 або пишіть: julia.dubovaya.bird@gmail.com.

 

fb cover2

Поділитися: